Skip to main content

Brieven vol liefde

Bij het afsluiten van het jaar 2021 heb ik mijn cliënten een liefdesbrief geschreven.
Brieven vol liefde met woorden uit mijn hart.
Een persoonlijke brief over hoe ze tijdens onze eerste ontmoeting binnenkwamen in de praktijk, met welke vragen, hoe ze de zoektocht naar antwoorden zijn aangegaan, gegroeid zijn in nieuwe bewegingen en veranderingen. Stuk voor stuk prachtige thema’s van prachtige mensen.

Dankbaarheid na een pittig jaar

Na een persoonlijk pittig jaar 2021 vol spirituele groei, geniet ik van een volle praktijk. Pittig, omdat ik door verplichte sluiting op weerstand in mijzelf stuitte en niet de hulp kon bieden die juist op dat moment zo hard nodig was. En toch bleven mensen komen. Om mijn dankbaarheid te uiten vond het heerlijk een persoonlijke brief te schrijven.

Hartverwarmende berichten en reacties kwamen terug over hoe raak mijn woorden waren, hoe gezien zij zich voelen, de verbondenheid die er is en dat een beetje stoeien mag.
Ik kon de complimenten vol aannemen en de dankbaarheid voelen.

Liefdesbrief vergeten

Ik kwam er plots achter dat ik een liefdesbrief was vergeten te schrijven.
Ik had iemand over het hoofd gezien.
Mijzelf.

Hoewel ik mijn trots had geuit en het proces had geëerd van mijn cliënten, was ik, en passant, mijzelf vergeten. Dus schreef ik een brief vol liefde op oudejaarsavond…aan mijzelf. Een beetje schaamtevol en raar vond ik het wel. Wie doet dat nou? Ik weet prima welke successen ik behaald heb. Toch?

Oogsten

Dit oudejaar ging het om liefdevol terugkijken en oogsten. Niet over het afvinken van successen.
Ik had mijzelf de opdracht gegeven om precies dezelfde kijkwijze aan te houden als in de brief naar mijn cliënten; met liefde en respect voor de ontwikkeling en groei.

Dus bij het afsluiten van het jaar 2021 heb ik mijzelf een liefdesbrief geschreven. Een brief vol liefde met woorden uit mijn hart. Over hoe ik mijzelf steeds weer ontmoet binnen en buiten de praktijk, met welke vragen ik stoei, hoe ik de zoektocht naar antwoorden ben aangegaan, gegroeid ben in nieuwe bewegingen en veranderingen.
Stuk voor stuk prachtige thema’s van een prachtig mens.